Αρχική / Παιδιά / Πως ξεκινά η συνεργασία με ένα παιδί ή έφηβο/η

Πως ξεκινά η συνεργασία με ένα παιδί ή έφηβο/η

Πως ξεκινά η συνεργασία με ένα παιδί ή έφηβο/η
Το πλαίσιο συνεργασίας με τους γονείς, τον γονέα ή τον κηδεμόνα

Η πρώτη συνάντηση γίνεται με τους γονείς του παιδιού, τον γονέα ή τον κηδεμόνα όπου κλείνεται το πρώτο ραντεβού. Σε αυτό το ραντεβού καθορίζουμε το πρώτο πλαίσιο συνεργασίας, γίνονται οι απαραίτητες διευκρινήσεις για τον τρόπο συνεργασίας και από τις δύο πλευρές. 

Οι αρχικές προκαταρκτικές συνεδρίες είναι συνεδρίες γνωριμίας ανάμεσα στην Ψυχολόγο και το παιδί, τους γονείς και την Ψυχολόγο. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η συμμετοχή των γονιών είναι πολύ σημαντική για την επιτυχή εξέλιξη του παιδιού τους. Σε αυτές τις πρώτες συνεδρίες θα έχουμε το περιθώριο να συζητήσουμε για τον τρόπο επικοινωνίας της Ψυχολόγου του παιδιού με τους γονείς κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας.
 
 
Οι γονείς συμμετέχουν στο πρόγραμμα βοήθειας του παιδιού τους, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζει το παιδί ότι οι συναντήσεις γίνονται για τη δική του ευημερία.
 
Η συχνότητα των συνεδριών την εβδομάδα καθορίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού. Το κάθε παιδί, συνήθως του είναι πολύ εύκολο να καταλάβει ότι αυτή η ώρα είναι δικιά του και εκεί μπορεί να εναποθέσει τα συναισθήματα, τα άγχη του και ό,τι το απασχολεί. Πολλές φορές το παιδί ανυπομονεί γι’ αυτή την ώρα. Είναι σημαντικό να υπάρχει συνέπεια και σταθερότητα στην ώρα και στη συχνότητα της συνεδρίας όπως  και στον χώρο για την καλύτερη έκβαση των Ολοκληρωμένων Ψυχολογικών Παρεμβάσεων στην ψυχική υγεία του παιδιού.