Αρχική / Παιδιά / Η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων του παιδιού.

Η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων του παιδιού.

Η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων του παιδιού.

Η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων του παιδιού.

Η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το παιδί αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα στην ομαλή εξέλιξή του. Η ανίχνευση των δυσλειτουργιών στην παιδική ηλικία θα διαφυλάξει το  παιδί από προβλήμτα και ψυχικές διαταραχές στην περίοδο της εφηβεία και στην ενήλικη ζωή.

Η Ψυχολόγος στην άσκηση του επαγγέλματός της ερευνά και αξιολογεί την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του ανθρώπου και εργάζεται με τις καθιερωμένες αρχές και μεθόδους της Επιστήμης της Ψυχολογίας για την αξιοποίηση και βελτίωσή τους.
 
Σημαντική παράμετρος αποτελεί η γνώση ότι το κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή και μοναδική οντότητα που όμως εντάσσεται σε έναν ευρύ κύκλο κοινωνικών σχέσεων και πλαισίων.
 
Η Επιστήμη της Ψυχολογίας μας παρέχει τα απαραίτητα εφόδια να εστιάσουμε στις βαθύτερες ρίζες των προβλημάτων του παιδιού και να σπάσουμε το φαύλο κύκλο των συμπτωμάτων.
 
Η βελτίωση και ελευθερία του παιδιού δεν είναι μύθος, σίγουρα όμως θυμίζει αγώνα σκυταλοδρομίας όπου η Ψυχολόγος, το παιδί και οι γονείς ενωμένοι φτάνουν στο τέρμα.